O nas
HACCP
GMP GHP
DDD
Prawo
 
Oferta
 
Biolog
terenowy
  Ozonowanie
Certyfikaty
Zapytaj nas
RODO
Kontakt

Valid HTML 4.01 Transitional



Akty prawne


Polskie i unijne przepisy dotyczące wdrożenia systemu ochrony przed szkodnikami.

>>> Przepisy międzynarodowe:
  • Codex Alimentarius (Międzynarodowy Kodeks Żywnościowy) dyrektywa 93/43/EEC w sprawie higieny środków spożywczych - zaleca stosowanie systemu HACCP w sektorze żywnościowym;
  • dyrektywa 64/433/EEC określająca m.in. obowiązek stosowania odpowiednich zabezpieczeń przedowadami i gryzoniami;

>>> Polskie akty prawne:
  • ustawa z dnia 11.05.2001 o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U.nr 31 poz.265, 2005r.),
  • rozporządzenie MZ w sprawie wymagań higieniczno-sanitarnych w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze (Dz.U.nr 104, poz.1096, 2004),
  • rozporządzenie MZ w sprawie przeprowadzanie urzędowej kontroli żywności (Dz.U.nr 104, 1098, 2004),
  • rozporządzenie MZ z dnia 19.12.2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz.U.nr 21, poz.179, 2003).
Dezynfekcja Dezynsekcja Deratyzacja

Zakład Usługowy "Arras" Bogdan Staśkiewicz i "Pegar" Elżbieta Świder
Legnica, ul. Szaniawskiego 7 m. 31, tel. 076 8550052
©2007 Naprawa komputerów Legnica
Cyber Centrum: Pozycjonowanie, tworzenie stron WWW